







YOGA
Yogaya başlamak için esnek bir bedene sahip olmanın şart olduğunu düşünüyor olabilirsiniz. Oysa ki YOGA herkes içindir. Yaşınız, kilonuz veya esnek bir bedene sahip olmamanız yogaya başlamak için engel değildir. Hatta ve hatta yaşam boyu hiç spor yapmamış olmak bile…Her zamanki gibi önümüzdeki tek engel kabuğumuzdan çıkmamızı istemeyen ve bizi kontrol etmekten son derece keyif alan ZİHNİMİZDİR…
Bazen yaşama renk katmak, heyecan arıyor olmaktır yeni bir adımı başlatan, çoğu zaman da gidişattan şikayetçi olmaktır bize değişim yolunda adım attıran…
CESARETle atılan ilk adımlar KARARLILIKla bastığında toprağa yol başlar, değişim&dönüşüm yolculuğu…Yoldur anda olan. Keyif andadır, anda olmaktır. Yolun sonuna odaklanmak, geleceği beklemek; anı kaçırmaktır. Gelecek anda yaratıldığına göre, şu anda bize düşen adım atmaktır. Niyetimiz yolunda, kararlılıkla atılan her bir adıma sabır da eşlik ettiğinde yolun keyfine varılır. Niyetlerimiz, iç sesimiz anda iken duyulur.
Yol hayal edebildiğimizden de öte bir yere çıkarır bizi…












YOGA NEDİR?
YOGA, bizi önce bedenimizle buluşturur, mevcut potansiyelimizi, limitlerimizi farkettirir. Kendimizle bağ kurmanın bir yoludur yoga.
Bu yol bedenimizi sevgiyle kabulde olmayı, şevkatle yaklaşmayı (şiddetsizliği) gerektirir.
Kararlılık ve sabır içinde yolun gerekliliklerine uymak mevcut potansiyelimizi her gün biraz daha geliştirir, daha esnek, daha formda ve daha güçlü bir bedendir kısa vadedeki armağan…
Bu yolda devam etmek, gerçek potansiyelimizi farketmek, limitsizliğe doğru gitmek demektir. Beden esnedikçe, bağ dokuları gevşedikçe beden&zihin&ruh bütünlüğünde hayata karşı hayali kurulan esnekliğe kavuşulur.
Hayata karşı kazanılan bu esneklik, akışta yani anda olmak, olanı kabul etmek ve izin vermektir.
Anda olmayı deneyimlediğimiz MEDİTASYON esnasında zihne düşen, yüzeye çıkan düşünceler karşısında yargıda bulunmadan izleyici kalabilmek, nefesle akıp gitmelerine izin vermek önemlidir.
Yoga sadece meditasyondan ibaret olmasa da meditasyon yoganın vazgeçilmezidir. Geçmişteki pişmanlıkları, suçlulukları ve özlemleri şimdiki ana taşımamak, geleceğe dair planlar, arzular ve hırslarla şimdiki anı kaçırmamaktır.
Meditasyon tek gerçeklik olan şimdiki anda, şu anda zihnen, ruhen ve bedenen mevcut olma hali, özle bağlantı kurma halidir. Anda ve akışta olmak, ana ve akışa teslim olabilmeyi gerektirir.












DERS İÇERİĞİ
Bir saatlik ders süresince belirli pozlar yapılır. Dersin içerik ve yoğunluğuna göre pozlar içerisinde bir kaç nefes kalınır, bu esnada bedenin ilgili bölümleri esner ve çalışır, nefes ve denge koordineli bir çalışmanın ardından ders sonunda 5-10 dakikalık bir dinlenme ve gevşeme çalışması ile ders bitirilir.
Asanalar boyunca nefesin sakin ve ritmik olması bedendeki enerji akışını düzenleyip, bedenin dengelenip, esnemesine yardımcı olacaktır.
Ders esnasında nefes teknikleri uygulamaları ile meditasyon çalışmaları da yapılmaktadır.
Derslerde her fırsatta yoganın derin felsefesine değinilir. Bu felsefe yoga deneyiminizi daha da içselleştirecek, kendinize ve yaşama karşı olan duruşunuzu gözden geçirmenizde rehber rolünde olacaktır.
- Pazartesi ve Çarşamba 07.00-08.15 online
- Salı, Perşembe ve Pazar 10.00-11.15 yüz yüze
!!! İzin verin bedeniniz zamanla kendi sınırları içinde en uygun forma ulaşsın. Yogada amacımız bedenimize şiddet uygulamak değil, bedenimizin sınırlarını farketmek ve bu sınırları nefes ve duyarlılıkla geliştirmek, gerçek potansiyelimize doğru yol almaktır.
!!! Poz içerisinde iken zihnimiz, şu ana sadece bir izleyici olarak eşlik etmelidir. Başlangıçta duruşlarda sabit kalmakta zorluk çekebilirsiniz. Çünkü zihnimiz her zaman olduğu gibi sürekli birşeyler düşünmeye devam edecektir. Bu durum da sizin şu anda olmanızı engelleyecektir. Tüm dikkatinizi nefesinize ve duruşunuza vermelisiniz.
DERS İÇERİĞİ
Yalın ayakla ve çok bol olmayan, hareketlerimize engel olmayan rahat spor kıyafetler tercih ediniz.
Dersleri kesinlikle dolu mideyle veya aç olarak yapmayınız.
Bir saat süren ders, verilen yönergeler doğrultusunda sessizlik içerisinde yapılır.
Yoga pozları (poz:duruş:asana) esnasında bedeninizin hiç bir noktasında iğne batması veya bıçak saplanması tarzında keskin bir acı duymamanız gerekir. Böyle bir durumda güvenli bir biçimde pozdan çıkınız ve durum hakkında bizi bilgilendiriniz. Bu durum duruşunuzdaki bir hatadan ya da bedeninizdeki bir hassasiyetten kaynaklanıyor olabilir. Acı içinde devam etmek bedeninizin sesine kulak vermemek demektir, sonucunda bedeniniz zarar görebilir.
Ders programınızı aksatmamanız önerilir. Kayıt ücretiniz belirtilen süre boyunca kayıt yaptırdığınız dersler için geçerlidir.





